Fotbalová akademie
pátek 31. května. 2019
U16 - zápasy

V souboji šestnáctek úspěšná ta olomoucká

Souboj prvního s druhým byl k vidění na Šoupalce. Hosté se dostali do tříbrankového vedení, které i přes snahu domácích, kteří se dostali na dostřel, nakonec uhájili. Sigma tak přerušila dlouhou vítěznou sérii Baníku a zároveň se dvě kola před koncem soutěže dostala o bod právě před domácí.

Hodnocení trenéra Radka Slončíka a Radima Macíka: V utkání proti Sigmě bylo vidět, že se střetly dva nejlepší týmy MSDL. Celé utkání se odehrálo ve vysokém tempu. Do zápasu jsme nevstoupili dobře a brzy jsme prohrávali 0:2. Olomoučtí hráči byli první poločas agresivnější a měli nebezpečnou přechodovou fázi. Střídající hráči naši hru zvedli, zvýšili jsme důraz v osobních soubojích, zlepšili se na míči, vytvořili si šance, ale vyrovnat se nám nepodařilo. Je škoda, že tak náročné zápasy nehrajeme každý víkend. Pochválíme kluky, že i za nepříznivého stavu se až do konce utkání snažili o vyrovnání. Hodnocení hostujícího trenéra Krajčoviče: Zápas v Ostravě byl soubojem o čelo tabulky a hned od úvodních minut šlo poznat, že se bude hrát ve vysokém tempu. Nám se podařilo dobrým presinkem donutit soupeře k chybám a dostali jsme se do dvoubrankového vedení, které vydrželo až do konce poločasu. V jeho úvodu se podařilo Saňákovi zakončit po individuální akci Uriči. Poté Baník dvěma slepenými góly snížil a zdramatizoval bojovné utkání. Až do konce zápasu se Baník snažil vyrovnat a my naopak zápas po nějakém brejku ukončit. Ani jednomu týmu se už branka vstřelit nepodařila, a proto jsme si připsali velmi důležité vítězství. Zápas to byl velmi dramatický od začátku až do konce a oba týmy ukázaly vysokou týmovou i individuální herní kvalitu. Hodně soubojů, ale i pěkných akcí a gólů na obou stranách. Musím kluky pochválit, s jakým odhodláním zápas odehráli a díky výhře se dostali do čela tabulky.

Informace o utkání

16.
neděle
čer
FC Baník Ostrava VS SK Sigma Olomouc
MSDL ml. U16

Statistiky

Poločas: 0:2
Branky: 53. Kukučka, 55. Šmiga - 2. a 12. Seehof, 49. Saňák Rozhodčí: Žurovec - Mitura, Laštuvka

Sestavy

FC Baník Ostrava

Velich David - Dil' Petr, Kukučka Ondřej, Křižák Martin (50' Dedek Václav), Nevřela Jan (41' Temel Martin) - Žák Sebastian (41' Rehwald Adam), Drozd Jakub - Guzik Michal (75' Chylek Rostislav), Jelen Jan (60' Červinka Dalyn), Šmiga Daniel - Holub Denis (41' Cetkovský Vítězslav)

SK Sigma Olomouc

Stoppen – Waclawik (68. Paar), Coufal, Kadlec, Smolka – Fabiánek, Nízký, Skopal (75. Vítek A.) – Uriča F., Seehof (59. Vyhlídal), Saňák (77. Hřivnáč)

U16