Fotbalová akademie
středa 09. listopadu. 2016
U19

Kopečný před Plzní: rozhodovat bude každá maličkost

Po prohře se Spartou čeká devatenáctku Baníku Ostrava další šlágr, v sobotu na umělé trávě ve Vítkovicích přivítá Viktorii Plzeň. Zástupce kapitána v baníkovské devatenáctce Adam Kopečný očekává podobně náročné utkání jako se Spartou, podle jeho mínění bude rozhodovat každá maličkost.

Kopečný přiznává, že baníkovci v předchozím utkání se Spartou zaspali v úvodních minutách, kdy padl jediný gól zápasu, který dal ve 14. minutě Novotný. Ve zbývajících minutách se svěřenci trenéra Pavla Malury i přes územní převahu střelecky neprosadili. "Podle mě jsme prospali prvních 15 až 20 minut, potom jsme se dostali do hry a Spartu do ničeho nepustili, bohužel jsme si nevytvořili nějakou vyloženou šanci, protože hosté dobře bránili," konstatoval Kopečný. "Měli jsme na to Spartu porazit, jsme proto zklamání z výsledku," dodal.

Obránce Baníku věří, že baníkovci do konce podzimu uhrají dostatečný počet bodů na to, aby zůstali v kontaktu se špičkou tabulky. "Bude důležité uspět v posledních 3 zápasech. Když uspějeme, budeme pořád na dostřel Sparty i dalších týmů," řekl.

V sobotu hostí devatenáctka Baníku v tabulce druhou Plzeň. "Na zápas se velmi těšíme. Podobně jako se Spartou nás čeká náročný zápas. Musíme se dobře připravit a podat kvalitní výkon, rozhodovat bude každá maličkost," uzavřel Kopečný.