Fotbalová akademie
úterý 21. května. 2024
Obecné

Mladí baníkovci uspěli na prestižních turnajích

​Dva skvělé výsledky zaznamenali v průběhu uplynulého víkendu mladí fotbalisté Baníku, reprezentanti baníkovské akademie. Přípravka kategorie U10 si zcela podmanila prestižní Planeo cup, jenž je považován za neoficiální mistrovství republiky mládežnických kategorií. Šestnáctka Baníku skončila třetí na výborně obsazeném Memoriálu Petra Dubovského v Bratislavě.

Famózní spanilou jízdu předvedli fotbalisté kategorie U10 v Kroměříži, kde se základní a pak i finálová, tzv Zlatá skupina této kategorie Planeo cupu hrála. Baníkovci vyhráli všechny zápasy, a to s velkým přehledem. Porazili i Spartu (6:0), která skončila v celkovém pořadí druhá, nebo Zbrojovku Brno (6:3), bronzový celek letošního Planeo Cupu. A se stejným přehledem porazily naděje Baníku i zbylých pět soupeřů Zlaté skupiny, když si předtím zcela suverénně počínali i ve skupině základní. Není divu, že z řad baníkovců vyšel i nejlepší střelec turnaje, kterým se stal Otakar Kulhánek.

Vynikajícím úspěchem baníkovské mládeže je také třetí místo z Memoriálu Petra Dubovského, který na silně obsazeném turnaji v Bratislavě vybojovala baníkovská šestnáctka, ačkoliv do slovenské metropole odcestovala bez čtveřice reprezentantů.

V celkovém pořadí memoriálu se před Baník dostal pouze vítězný Górnik Zabrze a stříbrný Sturm Graz, za sebou nechali baníkovci domácí Slovan Bratislava, maďarský Illés Akadémia a Vojvodinu Novi Sad. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen baníkovec František Hruška!

„V obou případech se jedná o skvělý úspěch a perfektní reprezentaci klubu,“ uvedl Radim Kovář, šéftrenér Akademie FCB. „Gratulujeme jak k výsledku, tak i k předvedené hře, kterou se prezentovaly baníkovské týmy na obou turnajích,“ dodal Radim Kovář.