Fotbalová akademie
čtvrtek 29. února. 2024
Obecné

Matěj Šín mezi oceněnými sportovci kraje

Významného uznání se dostalo Matěji Šínovi, devatenáctiletému záložníkovi Baníku Ostrava. Na vyhlášení ankety Sportovec Moravskoslezského kraje 2023 převzal cenu v kategorii "Zvláštní ocenění". Moravskoslezský kraj tímto způsobem ocenil jeho kvality a úspěchy, ale také to, že dokázal překonat závažné onemocnění a znovu se vrátit na vrcholovou úroveň.

"Fotbalista Matěj Šín získal mistrovský titul s Baníkem Ostrava v kategorii do 15 let. A patří k největším talentům slezského velkoklubu. Z pozice ofenzivního záložníka se od něj očekávají góly a přihrávky. Do fotbalu se v zimní přípravě vrátil loni v únoru po léčbě těžké nemoci. A dokázal se vrátit i do reprezentačních týmů do 19, 20 a 21 let," uvádí Moravskoslezský kraj ve zdůvodnění ocenění, které si Matěj Šín na vyhlášení v Havířově převzal.

"Obrovsky si toho vážím. Je pro mě velkou poctou, že jsem takovou cenu dostal, i to, v jaké společnosti sportovců jsem se na vyhlášení ocitl," řekl Matěj Šín, čerstvý držitel Zvláštního ocenění v rámci ankety Sportovec Moravskoslezského kraje 2023 v narážce na to, že Sportovcem kraje 2023 se stal basketbalista Jakub Šiřina nebo že do Síně slávy byl uveden olympijský vítěz David Moravec. "Každé takové ocenění je velkou motivací pro další práci, a tak ho taky vnímám," dodal ještě Matěj Šín.