Fotbalová akademie
pondělí 26. února. 2024
U19

Generálku proti Wisle devatenáctka zvládla

Poslední přípravné utkání před startem jarní části dorostenecké ligy zvládla devatenáctka na výbornou. Polskou Wislu Krakow porazila, když po bezbrankové půli se o všechny čtyři gólové zápisy postaral Filip Podhorný (na fotce v popředí, číslo 7). V sobotu ráno vyráží vlakem k úvodnímu kolu na Slavii a bude tam coby podzimní mistr určitě chtít bodovat.

FC Baník Ostrava U19 - Wisla Krakow U19 4:0 (0:0)

branky: 54., 72., 77. a 81. Podhorný

sestava: Keller - Glamoš, Řeháček, Musil, Krejčí (46. Raběčný) - Raab, Lores (46. Prepsl) - Podhorný, Havran, Kowalczyk - Drozd (58. Koutný)

hodnocení trenéra Václava Stráníka a Davida Nogy: Generálku s Wislou hodnotím ze dvou pohledů, a to výsledkově a herně. Z prvního pohledu nám vyšla skvěle a panuje spokojenost. Z druhého pohledu to vidím otevřenýma očima. Se vší pokorou a úctou k soupeři si dovolím říct, že nedosahoval kvalit, které nás prověří v prvním kole v Edenu. V první půli nám vázla kombinace a svou nepřesností a špatným vyhodnocováním situací jsme nebyli dostatečně kvalitní na míči. Přesto jsme si vypracovali šance na vstřelení golu. V druhé půli soupeř kondičně odpadl a Filip Podhorný spustil svou střeleckou one man show. Přesto tam byly situace jak do ofenzívy tak do defenzívy, které jsme mohli řešit lépe. Musíme stát pevně nohama na zemi a být ve všem stoprocentně koncentrovaní na Slavii.