Fotbalová akademie
čtvrtek 17. srpna. 2023
U15

Patnáctka na Bicanu devátá

Velice náročná prověrka před nedělním prvním mistrákem v Opavě čekala patnáctku na Bican cupu v Praze. Tam narazila na velmi zdatné soupeře, jak po fyzické tak fotbalové stránce. I přes šance i pokutový kop se ovšem střelecky prosadila až v posledním zápase proti Herthě Berlín. Tam ztratila dvoubrankové vedení a musely nakonec rozhodnout až pokutové kopy. Vítězem se zcela zaslouženě stal chorvatský celek Dinamo Zagreb, který ve finále zdolal pražskou Spartu 4:0.

FC Baník Ostrava U15 - Bican cup - Praha - 9. místo

FC Baník Ostrava U15 - AC Sparta Praha U15 0:0

FC Baník Ostrava U15 - MŠK Žilina U15 0:0

FC Baník Ostrava U15 - WFL Wolfsburg U15 0:2

FC Baník Ostrava U15 - Lech Poznaň U15 0:5

FC Baník Ostrava U15 - Hertha Berlín U15 2:2, 3:2 na penalty

branky Baníku: Babilon, Marcol

sestava: Hořínek, Doležal - Kilian, Hlavatý, Schulla, Rataj, Kuder, Marcol - Törok, Chovaneček, Hrabovský, Kaspřík, Grygar, Ručka, Lukeš, Havran, Babilon, Baroš

hodnocení trenéra Patrika Rataje a Martina Folty: Výborně obsazený a zorganizovaný turnaj. V takto těžkých utkáních se nám ukázalo spoustu nedostatků, na kterých budeme dále pracovat a s hráči o tom komunikovat. Chtěli bychom se přiblížit na úroveň těch nejlepších týmů turnaje. Už jsme si pojmenovali určité věci a věříme, že vše kluci vezmou za správný konec. Za týden náš čeká první mistrovské utkání a toto byla ta nejlepší prověrka a příprava k soutěži.