Fotbalová akademie
středa 02. srpna. 2023
U16

U16 odehrála zápasy proti Rapidu Vídeň, Trnavě a Hlučínu

Hned další trojici zápasů sehrála šestnáctka. Nejdříve v Rakousku remizovala po dobrém výkonu s místním Rapidem, poté prohrála na půdě Spartaku Trnava, aby hned v úterý zvítězila v Hlučíně proti domácí sedmnáctce.

Rapid Vídeň U16 - FC Baník Ostrava U16 1:1 (0:0)

branka: Škrkoň

sestava: Jelínek - Řehák, Hruška J., Škubala - Tončík, Hrabčák, Jurásek, Ledvinka, Saulich - Mohelník, Škrkoň, Knotek, Cahlík, Milák, Hruška F., Páleník, Lhoták

hodnocení trenéra Davida Holiše a Luboše Kováře: Další utkání z řady, kdy jsme se utkali s týmem na absolutní top úrovni. Utkání mělo opět výborné tempo, kde jsme hlavně v úvodu utkání tahali za kratší konec. Postupně se obraz hry vyrovnal a šance se přelívaly na obě strany. Kluci zaslouží pochvalu za dobrý výkon, nicméně takový zápas vám ukáže spoustu nedostatků na kterých musíme pracovat, abychom mohli tyto týmy přehrávat po celé utkání. V náročnosti utkání budeme pokračovat, odehrajeme ještě dvě utkání ve stejném cyklu: Trnava a Hlučín U17.

Spartak Trnava U16 - FC Baník Ostrava U16 4:1 (2:1)

branka: Škrkoň

sestava: Jelínek - Řehák, Hruška J., Škubala - Tončík, Hrabčák, Jurásek, Ledvinka, Saulich - Mohelník, Škrkoň, Knotek, Cahlík, Milák, Hruška F., Páleník, Lhoták

hodnocení trenéra Davida Holiše a Luboše Kováře: Dnešní utkání nám hodně ukázalo. Prvních třicet minut mělo z naší strany zajímavé parametry, vstřelili jsme branku, vytvořili si další šance a neproměnili penaltu. Ještě do půle jsme soupeři z naší nedůslednosti darovali dvě branky, do druhého poločasu jsme šli s jasným cílem utkání otočit. Ale byl to diametrálně odlišný poločas, ve kterém chyběla správná mentalita utkání zvrátit a nezasloužili jsme si vyrovnat. Musíme pokračovat v práci, poučit se a zlepšit.

FC Hlučín U17 - FC Baník Ostrava U16 0:2 (0:1)

branky: Cahlík, Hruška F.

sestava: Jelínek (58.Páleník) - Sukaný (75. Cahlík), Vinárek, Tončík (75. Pozzi) - Milák (58. Uhrovič), Saulich (75. Javorský), Cahlík (46. Hrabčák), Pozzi (46. Kundrát), Javorský (46. Ctibůrek) - Knotek (75. Mohelník), Mohelník (46. Hruška F.)

hodnocení trenéra Davida Holiše a Luboše Kováře: Utkání splnilo účel. Utkali jsme se proti soupeři ze soutěže, kde dostali šanci hráči s menší minutáží. 7 hráčů s plnou minutáži v těžkých utkání mělo individuální trénink a dnes tak kvalitu musela tvořit jiná struktura sestavy. Ač jsme na šance a statistiky rozhodně vyhráli, je zde hodně výhrad, na kterých musíme pracovat.