Fotbalová akademie
úterý 01. srpna. 2023
U17

U17 - třetí na Haraštovi, poté souboj s Bayernem Mnichov

Sedmnáctka sehrála v minulém týdnu dobře obsazený turnaj. Na Memoriálu Františka Harašty skončila ve skupině druhá, když prohrála se Slavií, následně v boji o bronzovou medaili zdolala plzeňskou Viktorku. Poté vyrazila do Rakouska, kde sehrála přátelské utkání proti německému gigantovi z Mnichova. Zde po poločase baníkovci vedli, Bayern ovšem dokázal otočit a vést. Ostravští se nevzdali a sedm minut před koncem vyrovnali, bohužel hned minutu na to inkasovali a v závěru při riskantní hře ve snaze opět vyrovnat se německý celek prosadil počtvrté.

Výsledky z Memoriálu Fr. Harašty

základní skupina:

FC Baník Ostrava U17 - FC Zbrojovka Brno U17 1:0, branka: Jadrníček

FC Baník Ostrava U17 - výběr Bratislavy U17 3:1, branky: Binar, Ďurina, Zástřešek

FC Baník Ostrava U17 - SK Slavia Praha U17 0:2

hodnocení trenéra Jana Romaněnka a Aleše Mooce: V týdnu jsme odehráli velice kvalitně obsazený Memoriál F. Harašty. Ve skupině jsme narazili na Zbrojovku Brno, výběr Bratislavského FZ a Slavii Praha. První utkání se Zbrojovkou Brno se odehrál ve vysokém tempu. Soupeř hrozil hlavně ze standartních situací, které jsme mu sami nabízeli zbytečnými fauly. My jsme se jednou prosadili z dorážky po individuální akci. Bohužel další šance jsme nedotáhli do konce, a tak jsme vstoupili do turnaje výhrou 1:0. Druhý den dopoledne jsme nastoupili proti Bratislavskému FZ. Do utkání jsme vstoupili výborně a rychle vedli. Před poločasem jsme odskočili na dva góly. Druhý poločas jsme nebyli tak kvalitní a dělali spoustu chyb. Z toho plynulo i snížení soupeře a další šance. V závěru jsme dali uklidňující branku na 3:1. V posledním utkání ve skupině jsme hráli o první místo se Slavii Praha. Soupeř byl kvalitnější na míči a mnohem nebezpečnější. My jsme naše náznaky nedotáhli většinou ani do zakončení. V závěru jsme si vstřelili vlastní branku a v poslední minutě jsme inkasovali do otevřené obrany, když jsme se snažili utkání vyrovnat. Poslední den jsme zakončili turnaj proti Viktorii Plzeň. Bylo to nejkvalitnější utkání z naší strany, bohužel jsme neproměnili několik vyložených šancí. Utkání skončilo 2:1 a tak odvážíme bronzové medaile. Děkujeme klukům za odvedené výkony a příkladnou reprezentaci klubu. Teď se přesouváme na dva dny do Hodonína, odkud v sobotu odjíždíme na přátelské utkání proti Bayernu Mnichov.

o 3. místo:

FC Baník Ostrava U17 - FC Viktoria Plzeň U17 2:1, branky: Jurásek, Frýdl

sestava: Vodička, Bitta - Šopík, Zástřešek, Mechl, Švrček, Frýdl, Kulyk, Dvořáček, Jadrníček, Binar, Doležel, Pinkas, Keňo, Jurásek, Hanák, Ďurina, Matušinský

FC Bayern Mnichov U17 - FC Baník Ostrava U17 4:2 (0:1)

branky: 48., 65., 84. a 90. - 22. Doležel, 83. Dvořáček

sestava :Vodička (46. Bitta) - Pinkas (46. Šopík), Zástřešek, Kulyk (46. Mechl), Švrček (80. Keňo) - Frýdl, Ďurina (46. Jadrníček) - Dvořáček (83. Doležel), Zajac, Binar (70. Matušinský) - Doležel (60. Hanák)

hodnocení trenéra Jana Romaněnka a Aleše Mooce: V sobotu jsme se v Rakousku utkali s Bayernem Mnichov. Zatím nejlepší soupeř, se kterým jsme se v dorostenecké kategorii utkali. Utkání se hrálo ve velice rychlé tempu. Bayern byl více na míči, my jsme hlavně první poločas dobře bránili a chodili do rychlých protiútoků, ze kterého jsme se dostali i do vedení. Bohužel jsme inkasovali hned po pauze a následně ze standartní situace. Poté se hra celkem vyrovnala. Po našem srovnání na 2:2 jsme měli utkání mnohem lépe dohrát, bohužel jsme hned po dvou minutách znovu inkasovali a v závěru ještě jednou do otevřené obrany. Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci tohoto zápasu. Byla to velká zkušenost a odměnou pro nás je, že chce s námi Bayern hrát i v zimní přestávce.