Fotbalová akademie
úterý 07. března. 2023
U17

Sedmnáctka porazila Wolfsburg

K dalšímu velmi prestižnímu utkání vyjela sedmnáctka Baníku. Tentokráte zavítala do Německa, kde se utkala s bundesligovým Wolfsburgem. Utkání zvládla na výbornou, na úvodní branku Kowalczyka odpověděli domácí do poločasu z pokutového kopu, po změně stran se už prosadili jen ostravští, a tak mohli po závěrečném hvizdu propuknout oslavy z cenného vítězství.

VFL Wolfsburg U17 - FC Baník Ostrava U17 1:2 (1:1)

branky: 45. pen. - 20. Kowalczyk, 63. Kyselý

sestava: Moučka (46. Keller) - Kowalczyk, Řeháček, Míček, Němčík(75. Struhař) - Kyselý, Staněk - Havran, Doležel(59. Lacina), Perrette(70. Glamoš) - Bakrlík (82.Perrette)

Hodnocení trenéra Radka Slončíka a Radima Macíka: Na svou generálku na jarní mistrovskou část si nás pozval lídr skupiny Bundesligy Nord Vfl Wolfsburg. Hrálo se v tréninkovém centru na přírodní trávě, kluci si museli na povrch rychle zvyknout, protože jsme čtyři měsíce hráli na umělé trávě. Celé utkání jsme hráli velmi dobře organizovaně, domácí byli více na míči, ale jen na vlastní třetině hřiště, ve středním pásmu jsme získávali míče aktivním napadáním a byli jsme dopředu nebezpeční. První gól jsme vstřelili po rohu, inkasovali jsme ve 45. minutě po naší hlouposti z penalty, byla to první střela domácího celku. Obraz hry byl ve druhém poločase podobný, do vedení jsme se dostali po krásné střele ze střední vzdálenosti, některé nadějné přechody jsme nedohráli až do zakončení. Domácí hráči se snažili o vyrovnání, ale kromě jedné velké šance se do koncovky nedostali. Vítězství ve Wolfsburgu je cenné, byl to pro nás takový zápas ligy mistrů, jsme rádi za náš výkon, kluci zápas odmakali, byli poctiví , šla na nich vidět touha po úspěchu, individuálně jsme se ve většině vyrovnali kvalitním hráčům Vfl, to těší nejvíc. Díky naší Akademii FCB to byla další skvělá konfrontace se špičkovým německým týmem. Po zápase jsme ještě navštívili na krásném stadionu utkání Bundesligy Vfl-Eintracht. Přišlo 30 tisíc diváků, byla výborná atmosféra, další skvělý zážitek. Velmi povedená akce.