Fotbalová akademie
středa 01. března. 2023
U17

Sedmnáctka podlehla Górniku

Sedmnáctka dokázala do pauzy vyrovnat, po přestávce třikrát nastřelit brankovou konstrukci, produktivní ovšem byli hráči Zabrze. Ti se prosadili hned třikrát a zvítězili.

FC Baník Ostrava U17 - Górnik Zabrze U17 1:4 (1:1)

branky: 44. Perrette - 34., 68., 81. a 86.

Sestava: Moučka(46. Keller) - Glamoš, Míček, Raběčný, Němčík - Petruška (77. Lacina), Havran - Perrette (63. Murashenko), Kyselý (84. Perrette), Lacina (68. Struhař) - Bakrlík

Hodnocení trenéra Radka Slončíka a Radima Macíka: Na Vistě jsme v rámci dne FCB-Gornik odehráli zápas proti velmi kvalitnímu týmu, nejlepšímu, kterého jsme v zimní přípravě potkali. Hrál se fyzicky náročný fotbal, první poločas byl vyrovnaný a skončil 1:1. Do druhého gólu soupeře jsme třikrát nastřelili brankovou konstrukci, tam se utkání výsledkově lámalo. V závěrečných dvaceti minutách měl soupeř navrch, více jsme otevřeli hru, chtěli jsme ještě s výsledkem něco udělat, ale ztráceli jsme míče, soupeř nás po přímočarém přechodu gólově trestal a vyhrál. V poslední třetině utkání, kde se rozhodovalo, tak nám proti vyspělým hráčům Gorniku chyběla při absencích další hráčská podpora z lavičky.