Fotbalová akademie
pátek 10. února. 2023
U19/B

Osmnáctka opět vítězná, Frýdlantu dala pět branek

Další konfrontace s třetí ligou čekala na turnaji v Novém Jičíně osmnáctku. Po vítězství nad Hranicemi a divizním Valašským Meziříčím si opět vyšlápli na soupeře hrající Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Proti Frýdlantu předvedli velmi dobrý výkon podpořený výkonem brankáře, a proto po půli vedli ostravští o dvě branky. Po pauze přidali další dvě a kráčeli k třetí výhře na turnaji. Frýdlant ovšem v závěru dvakrát korigoval na dvoubrankovou ztrátu, ovšem v nastavení ještě Podhorný stanovil povedenou koncovkou konečný stav 5:2 pro osmnáctku Baníku.

1.BFK Frýdlant muži - FC Baník Ostrava U18 2:5 (0:2)

branky: 85. a 88. - 42. Henrique, 45. Zámečník, 72. Tarasenko, 77. Blažej, 91. Podhorný

sestava: Moučka (46. Hafera) - Šmíd, Raběčný, Gotsiridse, Krejčí - Blažej, Maloň - Tarasenko (76. Zámečník) , Kedroň (76. Henrique), Zámečník (61. Janál) - Henrique (46. Podhorný)

Hodnocení trenéra Václava Stráníka a Martina Folty: Proti třetiligovému soupeři z Frýdlantu jsme utkání zvládli na výbornou. V první 20-ti minutovce nás podržel gólman a vychytal dvě tutové šance soupeře. Hrálo se vyrovnané utkání, kdy jsme měli větší procento držení míče, které se nám podařilo do poločasu přetavit ve dvě vstřelené branky do sítě soupeře. Druhá půle byla herně taktéž slušná a přinesla 5 branek. Fotbal musel diváka bavit. Kluci pracovali na hranici svých možností a odměnou jim bylo zasloužené vítězství.