Fotbalová akademie
pondělí 08. srpna. 2022
U19/B

Osmnáctka porazila Zlín

Poslední přípravný zápas před mistrovskými zápasy sehrála osmnáctka na Vistě proti Zlínu. Opět nezaváhala, když zlínské přehrála o dvě branky. Nyní se již budou připravovat na úvodní duel moravskoslezské dorostenecké fotbalové ligy ve Znojmě, kam zamíří v sobotu.

FC Baník Ostrava U18 - FC Trinity Zlín U18 5:3 (3:1)

branky: 34. a 62. Havran, 13. Čavera, 26. Raběčný, 87. Lacko - 11., 69. a 90.

sestava: Mezihorák (46. Hafera) - Bubík (60. Čavera), Raběčný, Harušťák, Krejčí - Badošek (73. Bubík), Maloň (55. Bureš) - Kedroň (83. Levčík), Bureš (25. Havran), Čavera (46. Lacko) - Levčík (73. Maloň)

Hodnocení trenéra Martina Folty a Daniela Tchuře: V generálce na první mistrovské utkání ve Znojmě jsme doma přivítali celek Zlína. Především první poločas přinesl z naší strany fotbal, kterým se chceme prezentovat. Sice jsme jako první inkasovali po taktické chybě, ale opět kluci ukázali charakter a do poločasu skóre dokázali otočit. Škoda, že jsme nedokázali vstřelit více než ty tři branky, příležitosti na to byly. Ve druhém poločase už nebylo tempo hry tak vysoké, ale i tak jsme dokázali přidat další dvě branky. Mrzí obě inkasované branky v druhém poločase, kdy nejdříve propadne míč z rohu a v samotném závěru po chybě na středu hosté zakončili brejkovou situaci. Na tyto momenty si musíme dávat pozor. Kluci ale jinak za předvedený výkon zaslouží pochvalu, včetně obou hráčů ze sedmnáctky, kteří se prosadili i gólově.