Fotbalová akademie
neděle 24. července. 2022
U17

Sedmnáctka na Slovensku čtvrtá

Pětidenní soustředění okořeněné kvalitním mezinárodním turnajem má za sebou sedmnáctka. Ta na Slovensku sehrála jedno přátelské utkání a čtyři v rámci turnaje. Finálový duel nebyl daleko, nakonec po prohře s Trnavou následoval souboj o třetí místo, kde byla úspěšnější pražská Slavia.

Hodnocení trenéra Radka Slončíka a Radima Macíka: Na Slovensku v okolí Podbrezové jsme absolvovali pětidenní soustředění a turnaj s kvalitním obsazením. Na soustředění odjelo 19 hráčů a 2 brankáři. V přípravném utkání jsme po dobrém výkonu porazili domácí Podbrezovou 5:1. V turnaji, kde se v horku za dva dny odehrály čtyři zápasy 2x40 minut jsme se v prvním utkání ve skupině střetli s Videotonem, vyhráli jsme po zlepšeném výkonu od dvacáté minuty 3:1. S Gornikem jsme vedli už 3:0 a hrráli jsme výborně, nakonec jsme zvítězili jen 4:3. V posledním zápase o první místo jsme prohráli nešťastně se Spartakem Trnava, byli jsme lepším týmem, ale nedokázali jsme se prosadit v koncovce a skončili jsme druzí ve skupině. O třetí místo jsme bojovali se Slavií Praha, zápas už neměl takové tempo, únava se projevila na všech hráčích. Slávisté byli více na míči, my jsme se dostali do několika brankových příležitostí, ale Slavia ukázala kvalitu a vyhrála 3:1..Soustředění hodnotíme pozitivně, bylo fyzicky velmi náročné, změřili jsme síly s týmy, se kterými se nepotkáváme a herně jsme obstáli, některé úseky byly velmi dobré a výkony několika jednotlivců nás také potěšily. Ve hře se ukázaly také nedostatky, které budeme na tréninku zlepšovat, aby se už v utkáních neobjevovaly. V příštím týdnu nás čeká další kvalitní turnaj Harašta, za účastí české špičky.

Výsledky:

Přátelské utkání:

FC Baník Ostrava U17 - Podbrezová U17 5:1 (2:0)

branky Baníku: 3 Bakrlík, Kyselý, Havran

Turnaj:

FC Baník Ostrava U17 - Videoton 3:1 (0:1)

branky Baníku: 2 Havran, Vozník

FC Baník Ostrava U17 - Górnik Zabrze U17 4:3 (3:1)

branky Baníku:Havran,Kyselý, Bredelov D., Lacko

FC Bank Ostrava U17 - Spartak Trnava U17 1:2 (0:1)

branka Baníku: Bakrlík pen.

O 3. místo:

FC Baník Ostrava U17 - SK Slavia Praha U17 1:3 (0:1)

branka Baníku: Lacina

Sestava: Keller, Kresta - Struhař, Staněk, Raběčný, Lacina, Raab, Filipský, Kowalczyk, Havran, Lacko, Kyselý, Imrich, Vozník, Bredelov Maksym, Glamoš, Bredelov Denys, Dvořák, Murashenko, Bakrlík, Němčík