Fotbalová akademie
pondělí 14. února. 2022
U19/B

V Nových Sadech osmnáctka prohrála

Poté, co padl přípravný zápas proti Trenčínu byla narychlo domluvena tato výborná konfrontace s divizním celkem. V první půli branky nepadly, v té druhé využili domácí dvou zaváhání v obraně a mohli tak slavit vítězství.

Nové Sady muži - FC Baník Ostrava U18 2:0 (0:0)

branky: 58. a 62.

sestava: Struhař - Nevola, Měkota, Piecha, Křižák - Strnad, Frébort (46. Janál), Maloň, Štaubert (46. Sekanina) - Rehwald (66. Štaubert) - Chylek

Hodnocení trenéra Jaroslava Harušťáka a Petera Drozda: Kvalitní utkání do přípravy - vyspělý a kondičně připravený soupeř nás donutil hrát celých 90 min. První poločas jsme měli územní převahu a několik velmi dobrých šancí. Neproměnili jsme penaltu a poločas skončil bez branek. Bohužel jsme nezachytili nástup do 2.poločasu a soupeře jsme dostali do hry - ten se po prostřídání dostal do tempa a my naopak, z dobrého prvního poločasu jsme na intenzitě hry ubrali. Varováním už byla neproměněná penalta soupeře po chybě v rozehrehrávce a po další hrubé chybě ve středu obrany jsme inkasovali první lacinný gól. Druhý gól jsme inkasovali po dorážce, kdy jsme neodehráli balon z vápna a brankář už na opakované dorážky nestačil. Několik dobrých šancí jsme pokazili ve finální části a už se nám nepodařilo s výsledkem hnout. Utkání mělo kvalitu, tempo - důraz soupeře . Celkový výkon týmu a pohyb nebyl špatný, ale ve hře jsme postrádali - hlavně v útočné fázi větší kreativitu a někteří hráči nám stále na krátké úseky hry bohužel na hřišti "vypínají".