Fotbalová akademie
pátek 03. prosince. 2021
U16

Memoriál Vlastislava Marečka zahájila šestnáctka výhrou

Úvodní zápas Memoriálu Vlastislava Marečka zvládla šestnáctka skvěle. Po bezbrankové první půli se proti kvalitnímu soupeři dokázala prosadit hned čtyřikrát a úspěšně tak vykročila do tohoto turnaje. Dalším soupeřem bude pražská Slavie.

FC Baník Ostrava U16 - FC Hradec Králové U16 4:0 (0:0))

branky Baníku:75., 82. a 84. Perrette, 72. Vozník

sestava: Vodička (46. Keller) - Kysilko (46. Pavlica), Raab, Musil, Němčík (63. Furik) - Ondřej (46. Glamoš), Honajzer - Perrette, Zajíc (46. Komárek), Lacina (55. Vozník) - Kyselý (72. Zajíc)

Hodnocení trenéra Radka Slončíka a Radima Macíka: V rámci MVM, který je neoficiálním mistrovstvím České republiky kategorie U16 jsme první zápas odehráli na Visté proti Hradci Králové. Ve skupině máme ještě Slavii Praha a Vysočinu Jihlava. Odehrajeme 6 zápasů s kvalitními týmy. Vítěz skupiny postoupí do finálového turnaje, který se uskuteční na jaře v Praze na Strahově. První poločas byl vyrovnamý, oba týmy se snažily o kombinační hru, nebylo však moc gólových situací ani na jedné straně. Po změně stran jsme byli aktivnější, pomohl nám první gól a do konce utkání jsme soupeře přehrávali, přidali jsme další góly a zaslouženě vyhráli. Hattrickem se blýskl Jimy Perrette. Příští středu hrajeme na Slavii, další konfrontace s velmi dobrým soupeřem.