Fotbalová akademie
pondělí 28. března. 2016
U19

Hattrick jsem dal naposledy v žácích, zavzpomínal Jakub Malý

Tři góly během třinácti minut? Pro Jakuba Malého žádný problém! Špílmachr ostravské devatenáctky proti Liberci střelecky řádil, pod drtivým vítězstvím 4:0 se podepsal hattrickem.

Světelná tabule vítkovického stadionu ukazovala nerozhodný stav 0:0. Liberec dával předvedenou hrou a nasazením hlasitě najevo, že svou kůži neprodá lacino. Jenže pak přišla 23. minuta a s ní odstartovala Malého střelecká show.

Malý v rozmezí 23. až 36. minutě zkompletoval hattrick. Úvodní gól mu připravil Telnar, stačilo jen poslat míč do odkryté branky. Druhou branku přidal ve 27. minutě poté, co bezpečně proměnil pokutový kop za faul na Telnara. „Třetí gól byl asi nejhezčí. Prokop Fárek mi balón ukázkově posadil za obranu a mně to tam z voleje krásně spadlo,“ popsal Malý svou třetí trefu.

„Malinho“, jak se mladému záložníkovi přezdívá, nezapomněl vyzdvihnout své spoluhráče. Bez nich by něco takového jen těžko dokázal. „Hattricku si cením hodně, je to nepopsatelný pocit. Ale chci zdůraznit, že všechny góly byly dobře připravené od mých spoluhráčů, bez nich bych je nedal,“ zdůraznil Malý, který si už přesně nevzpomíná, kdy se naposledy radoval z hattricku. „Možná naposledy v žácích,“ lovil s úsměvem v paměti.

Malý patří mezi klíčové postavy baníkovské devatenáctky. V utkání s Libercem vedl tým s kapitánskou páskou na ruce. „Snažím se plnit roli lídra a táhnout tým. Do každého zápasu dávám maximum, abych pomohl týmu k vítězství,“ prohlásil technicky dobře vybavený fotbalista.

Devatenáctka po vítězství nad Libercem prodloužila vítěznou šňůru na čtyři zápasy. „Tým je teď v dobrém rozpoložení. Všichni jsme rádi za to, že jdeme výsledkově nahoru. V posledních čtyřech zápasech jsme navíc inkasovali pouze jednu branku, což je povzbuzující. Jsme na vítězné vlně a věřím, že nám to vydrží co nejdéle. Ve hře však máme nedostatky, které chceme odstranit,“ upozornil Malý, že je kam se posouvat.

Malý má před sebou poslední půlrok jako dorostenec. Jeho cílem je prosadit se v ligovém A mužstvu Baníku Ostrava. „Mám před sebou ty nejvyšší cíle. Chci se co nejdříve probojovat do A mužstva a byl v něm úspěšný. Snad to vyjde,“ uzavřel syn bývalého futsalového reprezentanta Oldřicha Malého.