Fotbalová akademie
středa 18. srpna. 2021
U14

U14: Na Škriniar cupu čtvrtá

V Žilině se utkala čtrnáctka na turnaji Škriniar cup se čtyřmi protivníky. S jediným českým soupeřem, pražskou Slavií remizovala, s polskými tými si přisala výhru a prohru a v poslední den turnaje ji prohra s domácím MŠK odsoudila na čtvrtou pozici.

Hodnocení trenéra Michala Kováře a Marka Škrocha: Od pátku do neděle jsme se zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje v Žilině. Prvním soupeřem byla Slavia Praha a utkání mělo výbornou úroveň. K vidění bylo spousta individuálních i kombinačních akcí. Druhým soupeřem byla Wisla Krakow. Výsledkově jsme zápas zvládli, ale herně to bylo z naší strany nejslabší utkání. Dalším soupeřem byla Lech Poznaň. Tohle utkáni jsme naopak nezvládli výsledkově, ale herně jsme byli vyrovnaným soupeřem. Vyhořeli jsme na neproměňování šancí. Posledním soupeřem byla Žilina. Tohle byl zápas dvou rozdílných poločasů. První poločas jsme tvořili hru a byli silnější na míči. Ve druhém poločase byl soupeř lepší ve všech dovednostech. Jsme rádi za konfrontaci s těmito soupeři.

Výsledky:

FC Baník Ostrava U14 - SK Slavia Praha U14 1:1

branka FCB: Škubala

FC Baník Ostrava U14 - Wisla Krakow U14 5:1

branky FCB: 2 Růža, Škrkoň, Hrnčárek, Halfar

FC Baník Ostrava U14 - Lech Poznaň U14 1:4

branka FCB: Růža

FC Baník Ostrava U14 - MŠK Žilina U14 0:2

Sestava: Bitta, Vidlář - Richter, Škubala, Tomáš, Návrat, Jaderníček, Kundrát, Hrnčárek, Halfar, Šmiga, Škrkoň, Bartošic, Sukaný, Mácha, Ledvinka, Javorský, Masopust, Růža