Fotbalová akademie
úterý 10. srpna. 2021
U15

U15: Na Bican cupu šestá

Velmi silně obsazeného mezinárodního turnaje se zúčastnili starší žáci Baníku. Na Bican cupu se v základní skupině poměřili se Spartou, Žilinou a nakonec s chorvatským Dinamem Zagreb. Po těchto duelech skončili třetí a utkali se tak o páté místo s třetím týmem skupiny A, a to německou Herthou Berlín. V tomto duelu remízový stav 1:1 nakonec dvěmi brankami rozhodli ve svůj prospěch němci, a tak baníkovci obsadili nakonec šestou příčku.

Sestava: Keller, Vodička - Pinkas, Míček, Řeháček, Ďurina, Jílek, Mechl, Pařík - Slončík, Graclík - Šopík, Frýdl, Binar, Dvořáček, Lorenc - Drozd, Lores

Výsledky:

  • FCB - AC Sparta Praha 0:1
  • FCB - MŠK Žilina 2:1, branky FCB: Binar, Slončík
  • FCB - Dinamo Zagreb 0:2
  • FCB - Hertha Berlín 1:3, branka FCB: Míček

Hodnocení trenéra Jana Žemlíka a Jana Romaněnka: O víkendu jsme odehráli 4 zápasy na silně obsazeném mezinárodním turnaji Bican cup v Praze. Herní projev týmu a konečné 6.místo plně vystihuje úroveň naší hry v porovnání s těmi nejlepšími. Vyrovnaná utkání rozhodovaly drobné nuance v útočné fázi (proměňování brankových příležitostí ). V obranné fázi nás zase srážely triviální chyby způsobené rychlostí hry. Pozitivní je, že oproti konfrontacím z loňského roku je vidět velký progres.