Fotbalová akademie
pondělí 19. července. 2021
U17

Sedmnáctka zdolala Žilinu 3:2

Na konci června prohrála sedmnáctka Baníku v Žilině a v domácím prostředí chtěla porážku hráčům Žiliny vrátit. Proti velmi kvalitnímu soupeři se to nakonec povedlo, i když začátek tomu příliš nenapovídal. Z úvodního tlaku hostů gól nepadl, prosadili se naopak až v samém závěru poločasu. V tom druhém ovšem domácí hráči třemi brankami skóre otočili ve svůj prospěch. Na cenném vítězství už nezměnila nic ani inkasovaná branka minutu před koncem utkání. Nyní se budou hráči již chystat na Memoriál Františka Harašty a v příštím týdnu jedou do Německa změřit síly s Herthou Berlín.

FC Baník Ostrava U17 - MŠk Žilina U17 3:2 (0:1)

branky FCB: 47. a 65. Málek, 81. Badošek

Sestava: Hafera (46. Remiáš) - Bubík (46. Perrette), Musil (65. Remiáš), Remiáš Jiří (46. Harušťák), Krejčí (65. Bubík) - Sirotek (76. Badošek) ,Badošek (46. Šmíd) - Bureš (76. Krejčí), Imider (76. Koutný), Málek (65. Švrček) - Koutný (46. Blechta)

Hodnocení utkání trenéra Marcela Frajta a Patrika Rataje: Kluci chtěli odčinit výsledek posledního vzájemného utkání a velmi dobrým týmovým výkonem se to povedlo. Zápas se hrál ve vysokém tempu s velice kvalitním soupeřem a přesně takové zápasy chceme hrát, abychom se posouvali směrem kupředu. Přežili jsme prvních 6 kritických minut, kdy jsme nevěděli, kde nám hlava stojí. Do 15. minuty jsme se srovnávali s tempem soupeře a následně jsme to byli my, kdo našel způsob, jak dovést zápas do vítězného konce. Na obou stranách byla k vidění spousta dobrých příležitostí a my jsme naštěstí proměnili o jednu více. Všechny kluky do jednoho chválíme za předvedený výkon od 15. minuty, ale také chceme pochválit i soupeře.