Fotbalová akademie
čtvrtek 13. srpna. 2020
U14

V Polsku čtrnáctka vítězná

Po Zaglebie Sosnowiec se utkala čtrnáctka s dalším polským protivníkem. Proti Cracovii měla od začátku více ze hry a zasloženě vedla o tři branky. Domácí snížili až v samotném závěru zápasu.

Cracovia Krakow U14 - FC Baník Ostrava U14 1:3 (0:2)

branky Baníku: 14. Graclík, 36. Pinkas, 62. Tomeček D.

sestava FCB:  Keller - Pinkas (21. Tomeček L., 71. Šopík), Mechl (41. Švrček), Švrček (21. Keňo, 71. Mechl), Šopík (41. Pinkas) - Frýdl (41. Binar), Graclík (21. Tamajka) - Binar (21. Carlos, 71. Tomášek), Dvořáček (41. Tomeček D.), Tomeček D.(21. Jílek, 71. Tomášek) - Tomášek (41. Graclík)

Hodnocení trenéra Jana Žemlíka a Radima Macíka: Utkání, které jsme odehráli s Cracovii Krakov se dost herně podobalo zápasu, které jsme hráli v sobotu, také s polským týmem Sosnowiec. První poločas byl z naší strany povedený. Při napadání soupeřem se nám dařila rozehrávka, byli jsme neustále v pohybu, snažili se hrát jednoduše nahoru a v útočné fázi jsme si dokázali vypracovat spoustu brankových příležitostí. Ve finální fázi nás ale sráží lepší řešení si vzájemně vyhovět a kvalita v zakončení. Druhý poločas už nebyl herně tak kvalitní. Soupeř zalezl na polovinu a najednou jsme měli problém s rozehrávkou do plné obrany. Chyběl lepší výběr místa, pohyb i přečíslení v situaci 1:1. Měli jsme hodně jednoduchých ztrát, ale i přesto si vypracovali, tak jako v prvním poločase hodně šancí ke vstřelení branky. Ale ve finální fázi před brankou soupeře jsme si počínali složitě, na úkor jednoduchosti si pomoci se spoluhráčem.