Fotbalová akademie
úterý 11. srpna. 2020
Juniorky

JUNIORKY REMIZOVALY S ŽILINOU

V úmorném nedělním vedru hostil tým našich juniorek prvoligový slovenský výběr MŠK Žilina. Utkání i přes značnou herní převahu baněk skončilo nakonec remízou.

FC Baník Ostrava juniorky - MŠK Žilina juniorky 3:3 (1:1)

branky Baníku: 47. a 76. Lebdušková, 27. Hegrová

sestava: Havrlantová - Malíšková, Jančarová, Blinková, Hegrová, Kalusová, Pavlíčková, Lebdušková, Bílková, Farková, Trávníčková, Antonínová, Šabacká, Chaloupková

Hodnocení trenéra Michala Žárského a Tomáše Dobrozemského: Dnešní utkání nám nabídlo zajímavou konfrontaci s dalším prvoligovým týmem a navíc ze Slovenska. Utkání mělo velmi podobný průběh jako naše první vystoupení s Lokomotivou Brno. Holky začaly velmi aktivně a dominovaly v držení míče. Dobře a rychle jsme kombinovali a dostávali se do zakončení. Opět nám však selhávala koncovka. Hostující hráčky se snažily těžit z rychlých breaků a nakopávaných míčů za obranu. Přestože jsme si opět vytvořili velkou herní převahu, nedokázali jsme účelně zakončit a trefovali hostující gólmanku. Střelecky se tak v první půli prosadila pouze Karolína Hegrová, která aktivním napadáním odebrala soupeřkám míč při rozehrávce a byla nekompromisní. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu, kdy jsme zásluhou Nicol Lebduškové šli do vedení 2:1 a soupeřky jsme zamkli na jejich polovině hřiště. Bohužel jsme opět vinou hrubé nevynucené chyby v obraně zbytečně inkasovali a soupeřky tato branka herně nakopla a hra se vyrovnala. Následně po špatném dostoupení šly i do vedení. Holky nadále bojovaly a odměnou jim byla druhá branka Lebduškové, která tak uzavřela střelecký účet utkání na konečných 3:3. S herním projevem, fyzickou připraveností a přechodovou fází můžeme být velmi spokojeni a za to je třeba hráčky pochválit, ale velkou kaňkou stále zůstává vysoký počet neproměněných vyložených brankových příležitostí a zbytečné individuální chyby v obraně, které náš jinak velmi dobrý výkon srážejí. Z celkových 17 střel na bránu prostě musíme vytěžit daleko více. Na tomto budeme v přípravě neustále intenzivně pracovat a věříme, že střeleckou formu na sezónu určitě naladíme. Čeká nás ještě herní soustředění a několik kvalitních PU. Již příští sobotu zajíždíme do Pardubic k přípravnému utkání s dalším účastníkem 1. ligy juniorek - FK Pardubice.

Není k dispozici žádný popis fotky.