Fotbalová akademie
pátek 24. července. 2020
U17

BANÍK VYBOJOVAL STŘÍBRO NA MEMORIÁLU FR. HARAŠTY!

Stříbrné medaile za druhé místo si z prestižního Memoriálu Františka Harašty odváží sedmnáctka Baníku Ostrava. Svěřenci trenéra Marcela Frajta nejdřív dokázali vyhrát základní skupinu, v niž porazili i Slavii, ve finále nakonec podlehli Plzni 0:1 a bylo z toho cenné druhé místo.

„Jsme teď samozřejmě trochu smutní. Věřili jsme, že finále vyhrajeme. S odstupem času ale tento výsledek doceníme a myslím si, že jsme tím navázali na nedávný úspěch na Memoriálu Vlastislava Marečka,“ řekl Marcel Frajt, trenér Baníku Ostrava U17.

Baník hned v úvodním utkání základní skupiny v Rakvicích porazil díky gólu Radima Šudáka pražskou Slavii 1:0. „Myslím si, že už v tomto utkání jsme prokázali dobrou herní kvalitu. Jsem rád, že náš herní projev byl v kuloárech i odborníky z řad reprezentačních trenérů hodnocen velmi kladně. V základní skupině jsme to podložili i výsledky,“ poznamenal Marcel Frajt.

Ve druhém zápase Baník vyzrál na výběr Bratislavského fotbalového svazu tvořeného povětšinou hráči Slovanu Bratislava. Dvakrát se prosadil Lukáš Levčík a Baník vyhrál 2:1.

Lukáš Levčík pak svým gólem rozhodl i duel s brněnskou Zbrojovkou a Baník se mohl těšit na finále s Plzní..

„Do něj jsme ale nevstoupili šťastně. Hned v úvodu jsme ztratili Marka Puchalu, který se nepříjemně zranil. A brzy na to jsme neuhlídali brejk Plzně, nutno říct, že velmi precizně provedený, a Plzeň se dostala do vedení,“ líčil trenér Marcel Frajt.

Baník toužil vyrovnat, vypracoval si šance, dvakrát výborně zasáhl brankář soupeře, ale na porážce 0:1 už se nic nezměnilo. „Dobývali jsme plzeňský obranný blok, ale v zakončení jsme bohužel selhali a vyrovnat už se nám nepodařilo,“ dodal Marcel Frajt, jehož kromě konečného druhého místa těšil i fakt, že ostravský brankář Martin Hrubý byl vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje.