Fotbalová akademie
středa 11. prosince. 2019
U13

Hodnocení podzimní části kategorie U13

Za třináctku zhodnotil uplynulý půlrok hlavní trenér David Noga. Jeho svěřenci s přehledem vedou svou soutěž a k tomu hrají i mezinárodní Interligu za účasti čtyř zemí.

Přípravu jsme začali 22.7.2019 a celou přípravu i podzimní část sezóny jsme absolvovali v našem tréninkovém areálu na Šoupalce, kde jsme využívali veškeré tréninkové možnosti (umělka, tráva, TV, gymnastický sál). Během léta jsme absolvovali přátelské utkání s kluby jak českými (Sparta Praha, Slavia Praha, 1.FC Slovácko atd.), tak i ze zahraničí (např. AS Trenčín, Spartak Trnava, Legie Warszawa), k tomu i turnaje, např. v Modřicích, kde jezdíme každoročně. Všechny zápasy jsme odehráli už na velkém hřišti (10+1), protože kluci hrají mistrovská utkání proti o rok starším klukům v Divizi Sever pro kategorii U14. Během celého podzimního tréninkového cyklu jsme se zaměřovali na rozvoj individuálních dovedností, vnímání prostoru a rozvoji kreativity. Kromě mistrovské soutěže jsme odehráli i pár utkání (Sigma, Opava, Karviná, Vítkovice) v soutěži U13 7+1 a dále pak v novém projektu Sportnect-Interliga, kde nás čekala mezinárodní konfrontace s kluby z Polska, Slovenska a Maďarska. Do soutěží jsme vstoupili s kádrem 18 hráčů v poli a 3 brankáři. Snažili jsme se v zápasech prezentovat ofenzivní hrou, dominancí na míči, v prosazení se ve hře 1:1. I když jsme v soutěži dali přes 100 gólů, stále jsme se potýkali s neproměňováním šancí. Jinak kluci za podzimní část jak v zápasech, tak v tréninku zaslouží pochvalu, přesto je stále co zlepšovat.

Realizační tým U13:trenéři - Noga David, Romaněnko Jan, trenér brankářů - Radim Plaskura, Schmucker Ivo, kondiční trenér – Saidl Filip