Fotbalová akademie
čtvrtek 28. června. 2018
U7

Hodnocení sezóny kategorie U7

Zdeněk Grygar zhodnotil právě skončenou sezónu kategorie U7, tedy hráčů narozených v roce 2011. A hodnotilo se mu dobře, protože sezóna byla po všech stránkách povedená.

U dětí, které s fotbalem teprve začínají, je zapotřebí, aby nebyly trenérem, rodiči a okolím zbytečně stresovány kvůli výsledku. V tomto věku jde především o to, aby se malí fotbalisti bavili hrou a učili se novým dovednostem. V hodnocení sezóny u této věkové kategorie jsou výsledky zcela bezpředmětné a zbytečné, přičemž i samotní rodiče by měli mít radost ze hry svých ratolestí a ne je svým chováním uvádět ještě do většího stresu, než kterému jsou vystaveni při samotných zápasech, ať už jen díky svému pobytu na hrací ploše. Směřujeme rodiče hráčů, aby tímto směrem začali uvažovat i oni samotní, aby nevnášeli do hry svých dětí své osobní ambice.

Jsme si vědomi, že kluci v daném věku potřebují nejen základy fotbalu, ale i pohybové průpravy obecně. Uplynulou sezónu tak hodnotíme jako sezónu neustálého seznamování se se samotným fotbalem, nastavováním, hrou samotnou, tudíž jsme v tréninkovém procesu aplikovali velmi často pohybové, jednoduché průpravné, úpolové i herní cvičení. U této kategorie mladší přípravky klademe společně s trenéry důraz na porozumění a naslouchání hráčům. Individuální přístup v tréninku či skupinové tréninky jsou samozřejmostí většiny tréninků.

Rád bych touto cestou poděkoval kolegům - trenérům Dominiku Černému a Liborovi Bílkovi za skvělou spolupráci v uplynulém ročníku.