Fotbalová akademie
čtvrtek 17. května. 2018
U10

Baník U10 postoupil do Champions Trophy!

Na mimořádný zážitek se mohou těšit baníkovci z kategorie U10. Z kvalifikačního turnaje v Uherském Hradišti se totiž probojovali na závěrečný podnik této věkové kategorie – Champions Trophy. A to je největší turnaj kategorie U10, který svět zná. Letos v červnu se bude konat v Rakousku a zúčastní se ho 128 týmů. Včetně například Juventusu Turín, AS Řím nebo FC Liverpool.

Uspět v kvalifikačním turnaji v Uherském Hradišti znamenalo postoupit ze základní skupiny a probít se vyřazovací částí až mezi nejlepší.

Kluci vyhráli základní skupinu, ve čtvrtfinále si poradili s Vítkovicemi. V semifinále jsme na penalty prohráli se Spartou,“ líčil cestu za úspěchem Tomáš Kaventa, trenér baníkovské přípravky. Ačkoliv se v Uherském Hradišti hrálo jen o dvě postupová místa, měl Baník navzdory smolnému vyřazení v semifinále stále šanci. Do finále se probojovala Sparta, která měla účast na turnaji už předem jistou, takže dvě postupová místa si v dané chvli měli rozdělit druhý finalista a vítěz souboje o třetí místo. Tedy lepší z dvojice Baník – Bohemians. „Kluci zápas zvládli, vyhráli a mohli se radovat z postupu,“ dodal Kaventa.

Finálový turnaj se bude hrát od 15. do 17. června na pěti různých místech v okolí Vídně. Více než čtyřiceti kvalifikačních turnajů se na celém světě od ledna do května zúčastnilo přes 1000 týmů a 14 tisíc hráčů.