Fotbalová akademie
pondělí 03. září. 2018
U17 - zápasy

První prohra sedmnáctky

První porážku v sezóně utrpěla sedmnáctka Baníku, když dvakrát přišla o vedení a v závěru viktorka potřetí skórovala. Zajímavostí je to, že Plzeň vstřelila všechny branky po rohových kopech.

Hodnocení trenéra Tomáše Hejduška: Do utkání jsme vstoupili obezřetně a aktivně. Dobře jsme kombinovali, měli herní převahu, avšak žádnou vážnější šanci jsme si nevypracovali. Zato dvěmi individuálními chybami jsme nabídli soupeři možnost ke vstřelení branky, které ale nevyužil. Od třicáté minuty se hra vyrovnala, soupeř začal vyhrávat osobní souboje a my se často sami nepřesnými přihrávkami dostávali pod tlak. Ke konci poločasu jsme ještě po akci Sotorníka a Barkova dokázali vstřelit úvodní branku utkání a šli do vedení. Nespokojeni se závěrem prvního poločasu jsme chtěli vstoupit do druhého zcela jinak. Což se nám bohužel nepovedlo a soupeř dokázal vyrovnat stav utkání vstřelenou brankou po rohovém kopu. Pouze o sedm minut později se výstavní střelou prosadil Barkov a opět nás poslal do vedení. Následně se hrál otevřený fotbal se šancemi na obou stranách, a i když jsme pokračovali v nejistém výkonu, tak jsme měli dost možnosti odskočit na dvoubrankový rozdíl. Naše šance jsme ale nezužitkovaly a po chybě gólmana inkasovali další branku z rohového kopu. Pouze o čtyři minuty později nám soupeř zasadil rozhodující úder, když po našem nedostatečném důrazu vstřelil svou třetí branku v utkání opět z rohového kopu. Výkon některých hráčů je na pováženou, zvláště, když se dopouštíme těch samých individuálních chyb z předešlých zápasů. Musíme se z toho poučit, disciplinovaně přistoupit k tréninkům a vrátit se k předešlé pokoře. Hned příští týden máme možnost tento zápas odčinit a složit reparát proti těžkému Brnu.

Informace o utkání

31.
pátek
srp
FC Viktoria Plzeň VS FC Baník Ostrava
1. Celostátní liga U 17

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 56. Renza, 77. Šoul, 81. Kronus - 45. a 63. Barkov  Rozhodčí: Mudra - Kubec, Pastyřík
Diváci: 50

Sestavy

FC Baník Ostrava

Matěj Dominik - Zouhar Filip, Tamajka Jakub, Stoklásek David, Sotorník Filip (82' Holaň Dominik) - Drozd Jakub (66' Říha Zdeněk), Boháč Sebastian - Vahalík Adam (72' Hrušovský Jiří), Knedla Josef, Harušták Jaroslav (46' Konečný Dominik) - Barkov Timofej

U17