Fotbalová akademie
pátek 19. února. 2021
Obecné

40 let přátelství s Hvězdou Cheb

Rokem 2021 pokračuje vzájemné přátelství a spolupráce s FK Hvězda Cheb, která letos slaví již jubilejních 40 let.

Starší dlouholetí příznivci Baníku určitě historii přátelství s Chebem znají a mohli by o ní vyprávět. Pojďme ale v krátkosti na tuto historii zavzpomínat také pro naše mladé fanoušky Baníku.

Družba s fanoušky ještě tehdejšího RH Cheb odstartovala v roce 1981. Už tehdy se kluby vzájemně podporovaly. Zlom nastal v roce 1996, kdy Cheb kvůli finančním problémům spadl z první ligy. I přesto se ale "Chebská Brigáda" utkání účastnila a vždy pomohla ke skvělé atmosféře. V současnosti je Cheb stále považován za nejvyšší fanklub Baníku.

A co to znamená pro Akademii FC Baník Ostrava?
"Byl jsem překvapen, když jsem viděl, kolik fanoušků z Chebu pravidelně přijíždí na Memoriál Evžena Hadamczika v Ostravě." Začal Michal Chudík. 

"Cheb pro nás uspořádal víkend s Baníkem, a my je na oplátku pozvali na naše turnaje. Letos poprvé také na Memoriál Evžena Hadamczika v kategorii U11. Mladý fanoušek z Chebu se rovněž účastnil Baník Kempu ve Smilovicích. Do budoucna máme v plánu s Chebskou mládeží v akcích pokračovat. Jestli nám to pandemie dovolí, uvažujeme také nad společným soustředěním." dodal Michal Chudík.

Akademie se přidává ke gratulacím vytvořené sdružením Baník Baníku a těší se na další spolupráci s Hvězdou Cheb!